Asociatia Excelsior are in implementare proiectul Transfrontalier X-Park HU -RO/1101/187/1.3.1.

This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this website are the sole responsability of X-PARC SITE and can in no way reflect the views of the European Union. For more information please visit Development and Cooperation - EuropeAid and www.huro-cbc.eu
Bine ati venit
Despre Noi
PDF Print Email

Asociaţia a fost înfiinţată la începutul anului 2006, având ca membri fondatori opt tineri specialişti, cu studii superioare în diverse domenii: 5 biologi, 1 geograf, 1 informatician şi 1 jurist. În prezent organizaţia are 15 membri activi. Deşi până în momentul de faţă grupul este alcătuit doar din specialişti, odată cu dezvoltarea activităţilor specifice şi o mai bună vizibilitate a organizaţiei, ne aşteptăm să adere la ideile şi acţiunile noastre şi alte persoane dornice de iniţiativă, indiferent de gradul de specializare, convingeri politice sau religioase.

Scopul organizaţiei, după cum se remarcă şi în denumirea acesteia, este de a promova valorile naturale şi culturale din cele două regiuni istorice din Vestul României, respectiv Banat şi Crişana. Dorim să realizăm o promovare calificată, informată a acestor valori, atât pentru utilizarea durabilă a acestora cât şi pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor din vecinătatea lor. De asemenea, promovăm conservarea valorilor naturale şi culturale de importanţă majoră sau periclitate. Deşi scopul iniţial al organizaţiei este de a desfăşura activităţi în special în cele două regiuni, pe termen lung, dorim ca aceasta să se implice în proiecte la o scară tot mai largă şi să contribuie la dezvoltarea şi implementarea politicilor de mediu la nivel regional şi naţional.

Grupurile ţintă sunt reprezentate de persoanele implicate direct în activităţile proiectelor: elevi, studenţi, tineri specialişti sau nespecialişti, membrii autorităţilor publice locale şi regionale, respectiv comunităţile care vor beneficia de rezultatele acţiunilor implementate.