Posted

Despre “Verba Docent”


intereg_logo

GOV_RO
GOV_HU

Parteneri proiect

Lider – Asociația pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei ”Excelsior, Arad.

Partener PB2 – Fundația Koros-Maros pentru Agricultură Ecologică și Dezvoltare Rurală, Gyula.

Durată proiect: 01.03.2019 – 31.12.2022.

Zona țintă: județele Arad și Bekes.

Buget proiect: 2.987.502,00 eur;

Grup țintă: 960 persoane.

Investiții

Dezvoltarea Centrului pentru Formarea Adulților ”Verba Docent” Arad. realizăndu-se pe un teren în proprietatea Asociației Excelsior, situat de-a lungul DJ709C, Arad – Iratoșu.

Va cuprinde:

 • Sală formare sportivă și organizare evenimente – sportive, culturale, târguri. – cca. 1200 m2, 45 m x 28 m.
 • Clădire administrativă – cuprinzând vestiare, sală curs (evenimente), birouri, băi și toalete, camere cazare, săli depozitare. – cca. 500 m2.
 • Teren sport, cu gazon artificial și nocturnă – 60 m x 40 m.
 • Dotări corespunzătoare pentru formare profesională și organizare de târguri și evenimente.

Dezvoltarea Centrului Social Gyula. PB2, Koros-Maros Alapitvany în localitatea Gyulavari, aparținând de orașul Gyula, în vecinătatea castelului Wenckheim-Almássy.

Va cuprinde:

 • Sală organizare cursuri.
 • Camere de cazare cu scop social.
 • Spații depozitare.
 • Dotări corespunzătoare pentru formare profesională.

Activități

 1. ”Organizare de cursuri pentru formarea profesională a adulților” – Asociația Excelsior si Fundatia Koros-Maros. Se vor organiza 33 de cursuri în domenii precum: agricultor eco, operator ferme ecologice mixte, responsabil protectia mediului, instructor sportiv, animator sportiv, organizator evenimente sportive, îngrijitor bătrâni la domiciliu, operator calculator și rețele, berar și altele. La cursuri vor participa gratuit 560 de persoane, șomeri, în căutarea unui loc de muncă, din categorii sociale defavorizate precum persoanele fără niciun venit, persoanele cu venit minim asigurat, rromi, persoane cu disabilități, femei, care provin din familii cu mai mult de doi copii, din familii monoparentale, persoane fără locuință, victime ale violenței domestice.
 2. Organizarea unor ”Târguri de locuri de muncă” – Asociația Excelsior și Fundația Koros-Maros. Se vor organiza începând cu anul 2 de proiect, la Arad și la Gyula, câte 4 acțiuni organizate de către fiecare dintre cei 2 parteneri. La acțiuni vor participa cel puțin 400 de șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă. Vor fi invitate să își expună oferta de locuri de muncă societăți comerciale locale ce activează în domenii precum agricultură, sănătate, sport, alimentație, turism, industrie hotelieră etc.
 3. Realizarea și promovarea unui brand local, româno-maghiar, al producătorilor din valea Crișului Alb – Asociația Excelsior și Fundația Koros-Maros. Brandul va avea o identitate vizuală care să cuprindă însemne tradiționale caracteristice comunităților din valea Crișului Alb, atât din partea româmă cât și din partea maghiară. Brandul va fi folosit gratuit de către producătorii și realizatorii de produse de artizanat din regiunea țintă. Brandul și producătorii (minim 10) vor fi promovați prin asigurarea participării la Agromalim Expo Arad, precum și pe paginile de web ale partenerilor.

Parteneriat pentru un viitor mai bun

Total Page Visits: 3000 - Today Page Visits: 1
ro_RORomanian