Posted

Evergreen, ROHU-218

Denumire proiect: Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional. Evergreen , cod SMIS ROHU-218 (lider proiect)
Data începere proiect: 01.12.2018
Dată finalizare proiect: 31.01.2020
Valoare totală proiect: 79,641.76 euro

Obiectivele proiectului:
Obiectivul general al proiectului este de a reuni copiii și membrii comunităților locale din ambele părți ale frontierei pentru a-și spori cooperarea și a participa la conservarea grădinăritului tradițional și a speciilor locale de plante.

Proiectul are în vedere păstrarea și promovarea valorilor tradiționale de grădinărit rămase, ca parte a patrimoniului cultural tradițional local și ca factor de conservare a biodiversității peisagistice.De asemenea, proiectul va contribui la crearea unui stil de viață sănătos, prin implicarea copiilor, a tinerilor și a adulților și prin învățarea obiceiurilor alimentare sănătoase.

Rezultatele proiectului sunt următoarele :
Proiectul va fi vizibil pentru un număr mare de persoane, copii și adulți. De asemenea, un număr mare de copii și adulți vor participa la activitățile proiectului, cum ar fi expediția de colectare a semințelor, târgul de schimburi de semințe, grădinăritul tradițional în școli. Aceste activități și interacțiuni, cu sprijinul materialelor de vizibilitate, vor spori cooperarea între cetățenii țărilor partenere.

Cel puțin 620 de participanți vor fi implicați în activități de proiect, din care circa 310 de maghiari și 310 de români.

De asemenea, “grădinile școlare tradiționale” și grădinile demonstrative tradiționale vor fi realizate într-o manieră care va permite o funcționalitate pe termen lung.

Partenerii proiectului vor păstra cooperarea cu școlile participante la proiect pentru a continua activitățile proiectului.

Principalele rezultate ale proiectului ar putea fi transferate cu ușurință în alte domenii, deoarece metodologiile propuse sunt simple și nu necesită dezvoltări de infrastructură mari.

ro_RORomanian