Posted

X-PARC 2.0, ROHU-158

Denumire proiect: Dezvoltarea unui spațiu și a unui centru de cunoștințe transfrontaliere incluzive X-PARC 2.0, cod SMIS ROHU-158 (partener proiect)
Data începere proiect: 01.12.2019
Dată finalizare proiect: 29.02.2020
Valoare totală proiect: 68,196.00 euro

Obiectivele proiectului:
Obiectivul intervenției este de a ajuta inițiativele de cooperare care să apropie oamenii, să dezvolte cooperarea și să consolideze relațiile, identitatea locală, conștientizarea și promovarea dezvoltării durabile.

Unul dintre scopurile principale ale proiectului este de a oferi ajutor tinerilor interesați de activități ecologice în aer liber, prin dezvoltarea competențelor lor ecologice și îmbunătățirea calității vieții acestora.


Obiectivele specificie ale proiectului sunt Consolidarea cooperării transfrontaliere și Dezvoltarea unei noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru cetățenii din regiunea transfrontalieră.

Rezultatele proiectului sunt următoarele :
Acțiunile indicative vor oferi sprijin inițiativelor și evenimentelor care promovează și mențin diversitatea culturală și tradițiile comune – implicând societatea civilă locală. Rezultatele proiectului provin din inițiative de cooperare la scară mică ale organizațiilor civile din domeniul culturii, sportului, tineretului și alte activități de agrement.

Un beneficiu uriaș al proiectului X-PARC 2.0 este că oferă activități cum ar fi Programele Afterschool (eco-Cluburi, eco-taberele de vară) și facilitățile care asigură aceste activități (LaReHUB și Centrul de vizitatori) pot servi unei inițiative integrate, pe termen lung, între persoanele care trăiesc pe cele două laturi ale frontierei.

Rezultatele proiectului sunt aplicabile și replicabile, deoarece transparența lor va fi asigurată prin implementarea planului de comunicare.

În plus, aceste programe oferă un program echilibrat de sprijin academic, arte și îmbogățiri culturale, recreere și nutriție. X-Parc Lavender Recreational HUB ar dori să sărbătorească începutul sezonului de recoltă lavandă prin găzduirea Festivalului anual de Lavandă (WP2), care va fi o noutate la festivalurile din zonă.

Descoperă detaliile acestui proiect vizitându-ne la pagina http://www.x-parc.ro/

ro_RORomanian